Over Chacowood

Chacowood – Paraguay

Fabriek Paraguay

Sinds de jaren ’80 verwerken wij verschillende houtsoorten in Caaguazu in Paraguay. Het hele proces hebben we zelf in handen. Van bosexploitatie tot en met lakken en verpakken. Bovendien nemen we deel aan projecten van herbebossing in Paraguay. Geven en nemen is voor ons heel natuurlijk

Chacowood – Bolivia

Fabriek en kantoor in Bo;ivia

Sinds 2000 hebben wij 30.000 hectare Boliviaans bos in eigen beheer. Dit hout is voorzien van het FSC® keurmerk: dé garantie dat het uit goed beheerde bossen komt. Er is ter plaatse geïnvesteerd in een moderne zagerij en in machines voor de bosbouw. Duurzaamheid staat bij ons voorop!

Herbebossing – Paraguay

Herbebossing

In Paraguay moest veel bos wijken voor landbouw en intensieve veeteelt. Sinds begin deze eeuw zijn er verschillende herbebossingstrajecten gestart, waarin we participeren. Met een eigen boomkwekerij, planten we ook nieuwe bossen aan. De generaties na ons kunnen ook genieten van de mooie bossen en de natuurlijke uitstraling van een echt houten vloer.

Latin America Trade Award

Latin America Award

Wij exporteren en fabriceren al meer dan 40 jaar parket en vloerdelen. We zijn van oorsprong een Nederlands bedrijf met vestigingen in Paraguay en Bolivia (Zuid-Amerika). Wij doen alles in eigen beheer: van kap tot levering. Duurzaamheid en het milieu staan bij ons voorop. Dat blijkt wel uit de FSC® certificering van onze producten. En uit de toekenning van de Latin America Trade Award.